Použité suroviny receptu Polévka s krupicovými noky s bazalkou:
1/8 l mléka
| 60 g hrubé krupice
| 30 g másla
| 30 g hrubé mouky
| 2 vejce
| sůl
| 2 lžíce nasekané čerstvé bazalky
| 1 l vývaru
Postup přípravy receptu Polévka s krupicovými noky s bazalkou:
Mléko s máslem a špetkou soli dáme vařit. Do horkého vsypeme krupici a neustále mícháme až se vytvoří hustá kaše. Tu necháme vychladnout a poté do ní zamícháme jedno vejce plus žloutek z druhého vejce, přidáme nasekanou bazalku a lehce vmícháme tuhý sníh z jednoho bílku. Z této směsi vykrajujeme kávovou lžičkou nočky a vkládáme je do vařícího vývaru (nebo do zeleninové polévky). Zvolna je povaříme asi 6 až 8 minut.
Fotky receptu Polévka s krupicovými noky s bazalkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!