200 g lišek
| 200 g žampionů
| 2 lžíce másla
| 2 lžíce hladké mouky
| 500 ml masového vývaru
| 125 ml smetany
| špetka soli
| špetka pepře
| špetka muškátového oříšku
| 2 lžíce petrželky
Postup přípravy receptu Polévka s liškami:
Lišky a žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky.
Houby na másle orestujeme, posypeme moukou a krátce podusíme. Třetinu hub vyjmeme, zbylé podlijeme vývarem, povaříme a pak je ve vývaru rozmačkáme nebo rozmixujeme a houby v kuse vrátíme zpět. Polévku zahustíme smetanou, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Nakonec ozdobíme nasekanou pažitkou.
Fotky receptu Polévka s liškami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!