Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 10 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Polévka s mandlovými knedlíčky:
NA KNEDLÍČKY
| 400 g kuřecích jater, naškrábaných nebo rozmixovaných
| 30 g jemně nasekaných spařených mandlí
| 1 malou cibuli, nakrájenou najemno
| hrst čerstvé majoránky
| 40-60 g strouhanky + ještě trochu na vyválení knedlíčků
| 2 žloutky
| 30 g hrubé mouky
| sůl a pepř na dochucení
| ZÁKLAD
| 1 kg kuřecích skeletů
| voda
Postup přípravy receptu Polévka s mandlovými knedlíčky:
Základem dobré polévky je kvalitní, poctivý vývar. Použijte asi 1kg kuřecích skeletů na pět litrů vody; po uvedení do varu zvolna provářejte. Pak přeceďte a uložte v chladu, abyste mohli sebrat vrstvu ztuhlého tuku. Pročištěný vývar můžete zamrazit a uchovat až měsíc.
Přísady na knedlíčky spolu pečlivě prohněťte a rukama tvořte menší kuličky. Lehce je oválejte ve strouhance, aby se povrch zpevnil. Přebytečnou strouhanku oklepejte. Přiveďte vývar k varu, vsypte do něj knedlíčky, promíchejte a trochu zmírněte plamen, aby se polévka provářela stejnoměrně. Knedlíčky jsou hotové, jakmile vyplavou na povrch. Zavařit je můžete i do vody a pak vložit do vývaru; zůstane čirý.
Fotky receptu Polévka s mandlovými knedlíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!