Postup přípravy receptu Polévka s mušlemi:
Mušle důkladně opláchneme pod tekoucí vodou a otevřené vyhodíme. Jednu cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Na jedné lžíci rozehřátého oleje osmahneme cibuli a polévkovou zeleninu. Přidáme mušle, bobkový list, podlijeme 125 ml vína a 250 ml vody. Vše přivedeme k varu a asi 5 minut vaříme, dokud se mušle neotevřou. Pak mušle vyjmeme a vyhodíme naopak ty neotevřené.
Zbylé cibule a česnek oloupeme a jemně usekáme. Celer očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Rozehřejeme další lžíci tuku a cibuli, česnek a celer orestujeme. Zalijeme zbylým vínem, rybím vývarem a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme. Rajčata pokrájíme na větší kousky a vlijeme i se šťávou do polévky. Vaříme 10 minut.
Rybí filé omyjeme a pokrájíme na kousky. Vložíme do polévky a 5 minut vaříme. Přidáme krabí maso, mušle i s vývarem a krátce prohřejeme. Dochutíme solí, pepřem a cukrem.