Použité suroviny receptu Polévka s pažitkou a preclíky:
3 ks středně velké cibule
| 2 lžíce másla
| 1 svazeček pažitky
| 3 ks tvrdé preclíky nebo silné slané tyčinky
| 1 litr instantního hovězího vývaru
| dle chuti: muškátový oříšek
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Polévka s pažitkou a preclíky:
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Na pánvi rozehřejeme máslo a cibuli na něm osmahneme dorůžova.
2. Pažitku nadrobno nakrájíme. Z preclíků nebo tyčinek odstraníme sůl, nalámeme je nebo pokrájíme na menší kousky.
3. Vývar povaříme a okořeníme muškátovým oříškem. Nakrájené preclíky s cibulovými kroužky rozdělíme do hlubokých talířů a posypeme pažitkou. Vývar osolíme, opepříme a rozlijeme do talířů.
Fotky receptu Polévka s pažitkou a preclíky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!