1 cibule
| svazek různých bylinek
| 250 ml vývaru
| 50 ml smetany
| špetka soli
| špetka pepře
| nastrouhaná citronová kůra
| 1 žloutek
| 40 g uzeného pstruha
| petrželka na ozdobu
| lžíce másla
Postup přípravy receptu Polévka se pstruhem:
Pro 2 osoby oloupejte cibuli a nasekejte svazek různých bylinek (máte-li rádi rukolu, můžete ji také přidat). Cibuli poduste na lžíci másla, přidejte všechny bylinky, přilijte 250 ml vývaru a povařte 5 minut. Vmíchejte 50 ml smetany a polévku rozmixujte. Dochuťte špetkou soli, pepře a nastrouhané citronové kůry. Do polévky vmíchejte žloutek a už nevařte. Nakrájejte na kousky 40 g uzeného pstruha (nebo jiné uzené ryby), vložte do misek a případně ozdobte petrželkou.
Fotky receptu Polévka se pstruhem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!