Postup přípravy receptu Polévka se skopovými knedlíčky :
Skopové maso pomeleme na masovém mlýnku, smícháme s propláchnutou rýží, nasekanou pažitkou, podle chuti osolíme a opepříme a vypracujeme masovou směs. Z té potom rukama utvoříme malé knedlíčky, které obalíme v hladké mouce.
Zeleninu očistíme, opereme a dáme vařit do osolené vody. Jakmile začne zeleninový vývar vařit, zavaříme do něj masové knedlíčky a necháme tak dlouho vařit, až je rýže v knedlíčcích měkká. Pak vývar s vařenými knedlíčky sejmeme z ohně a necháme vychladnout.
Z bílku ušleháme sníh, žloutek osolíme, přidáme citrónovou šťávu a vše smícháme s ušlehaným bílkem. Pak zašleháme šálek zchladlé polévky a celý obsah pak opatrně zašleháme do celé vlažné polévky. Dále nevaříme, pouze prohřejeme a podáváme.