Postup přípravy receptu Polévka se smaženým lilkem:
1. Rozpůlený lilek a kapie položíme rozkrojenou stranou dolů na předehřátý gril a grilujeme je, dokud nezměkne a slupka nezčerná. Slupku oloupeme a dužinu nahrubo nakrájíme.
2. Ve velkém hrnci rozpálíme na středně velkém plameni olej a za pravidelného míchání do něj vsypeme česnek a rajčata a smažíme je 2 minuty. Potom přisypeme lilek, kapie, přilijeme vývar a vše opepříme. Zeleninovou směs přivedeme k varu a na mírném plameni ji vaříme 4 minuty. Hrnec sejmeme z plotny anecháme trochu vychladnout.
3. Zeleninu i s vývarem přelijeme do mixéru a rozmixujeme ji. Směs přesypeme do čistého hrnce, znovu ji přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 3-5 minut, dokud se neprohřeje.
4. Polévka se smaženým lilkem se hned podává.
Fotky receptu Polévka se smaženým lilkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!