Použité suroviny receptu Polévka se špekovými knedlíky:
2 starší žemle
| 1 malá cibule
| dle chuti: petrželka
| 100 g prorostlé slaniny bez kůže
| 1 vejce
| 6 lžic mléka
| 1 lžíce mouky
| dle potřeby: máslo
| dle chuti: majoránka a sůl
| 1 l hovězího vývaru
| 1 svazek pažitky
Postup přípravy receptu Polévka se špekovými knedlíky:
Žemle nakrájíme na kostičky cibuli nadrobno. Slaninu dáme na pánev přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Po vychladnutí přidáme pokrájené žemle a v mléce rozkvedlané vejce.
Poté zamícháme mouku, máslo, petržel, majoránku a trochu soli. Znovu důkladně promícháme a uděláme kouli, kterou necháme hodinu odpočinout. Mezitím uvedeme do varu osolenou vodu.
Navlhčenýma rukama připravíme 4 knedlíky - podle potřeby do hmoty přidáme mouku, nebo mléko. Vložíme je do vody a na mírném plameni vaříme asi 12 minut. Špekové knedlíky na talíři zalijeme hovězím vývarem a bohatě zasypeme sekanou pažitkou.
Fotky receptu Polévka se špekovými knedlíky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!