500 g brambor
| 50 g uzené slaniny
| 1 cibule
| 1 pórek
| 250 g hub
| 1/4 celeru
| 1 mrkev
| 1,25 l vývaru z masoxu
| sůl
| majoránka
| muškátový ořech
| zelená petrželová nať
| trošku polévkového koření
Postup přípravy receptu Polévka selka:
Oloupané brambory a očištěné houby nakrájíme na kousky. Slaninu nakrájíme na kostky a rozpustíme v hrnci. K ní přidáme nakrájenou cibuli, ostatní nakrájenou a očištěnou zeleninu a chvíli podusíme. Zalijeme vývarem, přidáme brambory a houby a vaříme, až je vše měkké.
Nakonec osolíme a okořeníme, přidáme polévkové koření a sekanou petrželku.
Fotky receptu Polévka selka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!