Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Polévka Vichyssoise:
3 lžíce másla
| 1 střední cibule, nakrájená najemno
| 350 g pórku (jenom bílá část), nakrájeného na plátky + pár koleček pórku nebo pažitky na ozdobu
| 1,5 l kuřecího vývaru (v nouzi i z kostky)
| cca 1 kg brambor, oloupaných a nakrájených na kostky
| 250 ml sladké smetany
| sůl a bílý pepř
Postup přípravy receptu Polévka Vichyssoise:
1. Ve větším hrnci rozehřejte máslo a doměkka (ne dohněda!) na něm osmažte cibuli a pórek. Mezitím si připravte vývar – pokud použijete kostku, rozpusťte ji v horké vodě (my ji nechali rozpustit v malém množství vody v mikrovlnné troubě). Jakmile je zelenina dostatečně měkká, zalijte ji vývarem.
2. Základ na polévku přiveďte k varu, přidejte kostičky brambor a vařte, dokud nezměknou; trvá to asi čtvrt hodiny. Odstavte, a až polévka trochu vychladne, rozmixujte ji (pokud nemáte výkonný mixér, raději to proveďte po částech). Potom ji dejte tak na dvě hodiny do ledničky.
3. Vychlazenou polévku podle chuti okořeňte a vmíchejte smetanu. Před podáváním ozdobte osmahnutými kolečky pórku nebo pažitkou.
Fotky receptu Polévka Vichyssoise:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!