Vložil: | Madarona |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Polévka z arašídového másla:
350 g arašídového másla pokojové teploty
| 50 g arašídového másla do základu polévky
| 3 stonky řapíkatého celeru, najemno nakrájené
| 1 velkou cibuli, najemno nakrájenou
| 50 g hladké mouky
| 1,25 l kuřecího vývaru
| 120 ml 12% smetany
| 1/2 lžičky kořenicí soli (Podravka)
| 1 lžičku soli
| 1/2 lžičky pepře, nejlépe mletého bílého
| několik kapek citronové šťávy
| hrst nasekaných arašídů
| 4 osmažené plátky slaniny (nemusí být)
Postup přípravy receptu Polévka z arašídového másla:
Ve velkém kastrolu se silným dnem rozpusťte na mírném ohni 50 g arašídového másla. Přidejte cibuli a celer. Přikryjte pokličkou a za občasného promíchání duste 5–7 minut, dokud zelenina nezesklovatí.
Přidejte mouku (tak jako do jíšky), zamíchejte a pomalu, za stálého míchání přilévejte kuřecí vývar, až vznikne hladká hustá směs. Uveďte ji do varu, pak snižte teplotu a dvacet minut vařte.
Nechte polévku trochu vychladnout. Pak ji vlijte do mixéru a dohladka rozmixujte.
Do kastrolu, v němž jste připravovali zeleninový základ, dejte 350 g arašídového másla a za stálého míchání k němu přilijte rozmixovanou směs. Míchejte, aby vše bylo krásně hladké a krémové (výborně to jde metličkou).
Vmíchejte smetanu, kořenicí i obyčejnou sůl, pepř a citronovou šťávu. Polévku ještě trochu prohřejte, ale už nevařte.
Podávejte ozdobené arašídy anebo osmaženou slaninou.
Fotky receptu Polévka z arašídového másla:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!