1 špetka mletý bílý pepř
| 1 ks mrkev
| 2 - 3 lžic olej
| 6 ks bedla
| 1 ks střední cibule
| 1,5 l voda
| podle chuti: sůl
| 1 lžička majoránka a libeček
| dle chuti: polévkové koření
| dle chuti: mletá sladká paprika
| 2 - 3 stroužků česnek
| dle chuti: sójová omáčka
| podle potřeby: mouka
Postup přípravy receptu Polévka z bedel:
Zeleninu a houby si nejdříve očistíme. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, mrkev nastrouháme. Bedly nakrájíme od středu na proužky.
V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přidáme mrkev. Zeleninu lehce osolíme a chvilku restujeme. Zasypeme ji mletou paprikou, majoránkou a podle chuti pepřem. Vše lehce osmahneme a přidáme bedly. Vše chvíli podusíme a pak zaprášíme moukou. Směs promícháme a zalijeme vodou.
Polévku z bedel vaříme asi 25 minut a poté ji dochutíme buď polévkových kořením nebo sójovou omáčkou, drceným česnekem a zeleným libečkem. Polévku z bedel necháme ještě 2 minuty povařit.
Hotovou polévku z bedel podáváme horkou a nejlépe s čerstvým pečivem.
Fotky receptu Polévka z bedel:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!