Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Polévka z bílého pečiva a zeleniny:
250 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
| 1 cibule
| 20 g másla
| dle chuti: sůl a kmín
| 2 tvrdší housky
| 100 ml smetany
| 1 žloutek
| dle chuti: pažitka
Postup přípravy receptu Polévka z bílého pečiva a zeleniny:
Zeleninu očistíme, opláchneme, cibuli oloupeme a vše nadrobno nakrájíme. Cibuli zpěníme na másle, přidáme zeleninu, osmahneme, zalijeme horkou vodou, přidáme sůl, kmín a povaříme. Doplníme rozlámaným pečivem a vaříme doměkka. Polévku protlačíme cedníkem, za stálého míchání přilijeme ve smetaně rozšlehaný žloutek a už nevaříme. Polévku doplníme opláchnutou a nadrobno nakrájenou pažitkou.
Fotky receptu Polévka z bílého pečiva a zeleniny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!