Použité suroviny receptu Polévka z bílého vína se sněhovými nočky:
600 g vypeckovaných třešní
| 400 ml vody
| 1 lžička mleté skořice
| 120 g cukru krupice
| 200 ml bílého vína
| 100 ml tekuté šlehačky
| 20 g solamylu
| Na nočky:
| 1 bílek
| 30 g cukru krupice
Postup přípravy receptu Polévka z bílého vína se sněhovými nočky:
Bílek šleháme v horké vodní lázni s 15 g cukru asi 5 minut. Pak přidáme zbývajících 15 g cukru a ještě šleháme do zhoustnutí. Z hmoty děláme lžičkou kopečky na plech vyložený pečícím papírem a ve vyhřáté troubě je sušíme při 100 °C asi hodinu. Třešně krátce povaříme ve vodě s cukrem a skořicí. Pak přilijeme víno a zahustíme Solamylem. Vše pak po zchladnutí rozmixujeme (můžeme použít ponorný mixér) a přilijeme šlehačku. Polévku dáme do chladničky. Podáváme v miskách ozdobené sněhovými nočky.
Fotky receptu Polévka z bílého vína se sněhovými nočky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!