Postup přípravy receptu Polévka z bílých fazolí, zeleniny, brambor a sýra:
Předem namočené fazole vaříme ve stejné vodě asi 20 minut.
Mrkev, celer, cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky. Pórek nakrájíme na tenké plátky. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kapustové růžičky očistíme od vrchních listů, zbavíme stonku a omyjeme. Brambory nakrájíme na větší kostky.
Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek, přidáme celer, mrkev, rajčata, kapustičky, brambory a vše restujeme přibližně 6 minut. Potom orestovanou zeleninovou směs zalijeme vývarem i s fazolemi. Osolíme, opepříme a pod pokličkou na mírném ohni vaříme ještě 25 minut.
Potom asi 1/3 polévky oddělíme a rozmixujeme ponorným mixérem na kaši. Porce sypeme sýrem.