Použité suroviny receptu Polévka z čerstvých rajčat :
500 g rajčat
| 50 g cibule
| 50 g tuku
| 40 g hladké mouky
| 1,5 l vody
| bobkový list
| 2 ks kuličky pepře
| sůl
| trocha cukru
| citrón
| 40 g rýže
| 30 g strouhaného sýra
Postup přípravy receptu Polévka z čerstvých rajčat :
Tvrdší rajčata nakrájíme na čtvrtky a opláchneme. Vložíme je na nakrájenou cibuli, zpěněnou, a na 20 g tuku a podusíme. Ze zbytku tuku a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, našleháme, okořeníme, osolíme a povaříme. Podušená rajčata s cibulí prolisujeme do polévky. Zavaříme do ní rýži nebo drobné těstoviny. Podle chuti polévku přisladíme a okyselíme citrónem. Do polévky z čerstvých rajčat na talířích sypeme strouhaný sýr.
Fotky receptu Polévka z čerstvých rajčat :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!