Použité suroviny receptu Polévka z červené řepy s hovězím masem:
30 g másla
| 200 g brambor
| 30 g hladké mouky
| 1 velká cibule
| 1 mrkev
| 1/4 celeru
| 1 bobkový list
| 1 petržel
| 1 lžíce oleje
| 200 g hovězího masa
| 3 lžíce rajského protlaku
| 1 litr zeleninového vývaru
| 4 kuličky nového koření
| 4 kuličky černého pepře
| 4 malé červené řepy
| 1/4 zelí
| sůl, olej
| 1 citron
| 1 lžička cukru
| 80 ml smetany na dochucení a petrželka na zdobení
Postup přípravy receptu Polévka z červené řepy s hovězím masem:
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na malé kousky. Maso osmahneme dozlatova na rozpáleném oleji. Přidáme zeleninu, protlak a vše orestujeme. Zalijeme vývarem a vložíme plátěný sáček s kořením (bobkový list, nové koření, celý pepř) a zvolna vaříme při 180 stupních Celsia. Červenou řepu a brambory očistíme, oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Zelí nakrájíme na nudličky. Po 20 minutách vše přidáme do polévky, zahustíme podle chuti jíškou a uvaříme doměkka. Nakonec vyjmeme sáček s kořením a polévku dochutíme solí, citronovou šťávou a cukrem. Na talířích polévku ozdobíme smetanou a bylinkami.
Fotky receptu Polévka z červené řepy s hovězím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!