100g jater
| 1 vejce
| 1 větší stroužek česneku
| 1 pokrájenou menší cibuli
| sůl
| pepř
| asi 100g strouhanky
Postup přípravy receptu Polévka z drůbků:
Do mixéru dáme očištěná játra, vhodíme cibuli s česnekem a osolíme. Mixér pustíme a během chvíle je to hotové. Potom v míse smícháme rozmixovaný obsah se strouhankou a vejcem. Pokud se nám surovina zdá moc řídká, přidáme trochu strouhanky. Hmotu protlačíme skrz struhadlo s velkými děrami na strouhání zeleniny (ideální je cedník na protlačování halušek s dírami o průměru 1cm), dokonce to jde i přes drátěné kolečko na brambory do salátu. Noky vkládáme nakonec do vařené polévky, chvíli za opatrného míchání povaříme a je hotovo.
Fotky receptu Polévka z drůbků:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!