Použité suroviny receptu Polévka z dvojího celeru:
1 menší bulva celeru
| 3 stonky řapíkatého celeru
| 1 mrkev
| 1 malá cibule
| 2 lžíce celozrnné pšeničné mouky
| dle chuti: kousek másla
| dle chuti: sušené polévkové bylinky
| dle chuti: Solčanka
Postup přípravy receptu Polévka z dvojího celeru:
Celer a mrkev oloupeme, nahrubo nastrouháme a dáme do hrnce. Zalijeme 1,5 litrem vody, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, Solčanku a uvaříme doměkka. Pak polévku rozmixujeme, vrátíme na sporák a vlijeme mouku rozmíchanou v troše vody. Přidáme i na tenké měsíčky nakrájený řapíkatý celer a povaříme ještě 15 minut. Nakonec polévku zjemníme kouskem másla, vsypeme sušené polévkové bylinky a ještě chvilku prohřejeme.
Fotky receptu Polévka z dvojího celeru:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!