Použité suroviny receptu Polévka z garnátů se skotskou whisky:
125 g garnátů
| 20 ml skotské Whisky
| 200 g rajčat
| 2 lžíce rajského protlaku
| silný zeleninový vývar (asi 50 ml)
| 75 g sýra (pikantní)
| 100 ml pomerančového džusu
| sůl, pepř, mletá paprika
| špetka cukru
| 70 g šlehačky
Postup přípravy receptu Polévka z garnátů se skotskou whisky:
Garnáty přelijeme skotskou a necháme natáhnout. Rajčata rozmixujeme, smícháme s protlakem a vývarem. Sýr rozmícháme s pomerančovou šťávou, okořeníme solí, pepřem, paprikou a cukrem a přidáme k rajčatové směsi. Pomalu přivedeme k varu a přidáme garnáty společně s Whisky. Necháme ještě chvíli povařit. Smetanu ušleháme a servírujeme v polévce.
Fotky receptu Polévka z garnátů se skotskou whisky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!