Použité suroviny receptu Polévka z hlívy s pepřem:
1-1,5 litru masového vývaru (může být z kostky)
| 600 g hlívy
| 6 brambor
| 1 lžička barevných pepřů
| 2 ks nová koření
| 1 ks bobkový list
| 1 lžička estragonu
| 100 g taveného sýra
| 1 špetka bílého pepře
| 4-6 plátků citrónu
Postup přípravy receptu Polévka z hlívy s pepřem:
Do hrnce vlijeme sklenici vývaru, přidáme nakrájenou na nudličky hlívu a na kostičky brambory, přisypeme barevný pepř, bobkový list a nové koření. Vaříme do měkka postupně přilévajíce vývar. Před koncem přidáme estragon a bílý pepř. Odlijeme si sklenici vývaru, rozmícháme v ní tavený sýr, vlijeme zpět do polévky a pečlivě promícháme. Každou porci podáváme s plátkem citrónu.