Postup přípravy receptu Polévka z hovězího masa a fazolí:
Maso očistíme, nakrájíme na malé kostky nebo nahrubo umeleme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na kostičky a zpěníme je, přidáme maso a osmahneme. Papriky očistíme, opláchneme a nakrájíme na kousky, feferonky překrájíme. Do pekáče rozložíme fazole, papriky, feferonky a maso. Osolíme, přidáme rajčata, oloupaný a rozsekaný česnek, oregano a pekáč přikryjeme. Dusíme 45 minut při 210 °C. Pekáč z trouby vyjmeme. Protlak a mouku promícháme trošce chladného vývaru, povaříme, přilijeme zbylý vývar, zamícháme, doplníme klobásou nakrájenou na kolečka, pekáč vložíme zpět do trouby a bez přikrytí dusíme ještě 10 minut. Hustou polévku ozdobíme lžící smetany, pórkem nebo řízkem cibule a podáváme s chlebem.