60 g ječmene
| 200 g póru
| 2 snítky celerové natě
| 200 g celeru
| 2 mrkve
| 400 g bílého hlavkového zelí
| 1 lžíce oleje
| 3 zrnka bílého pepře
| 1 bobkový list
| 3 hřebíčky
| 100 g prorostlé slaniny
| 300 g libového uzeného bůčku
| 200 g hovězího žebra
| 200 g brambor
| 3 lžíce zelené petrželové natě
Postup přípravy receptu Polévka z ječmene:
Omytý ječmen vaříme asi 30 minut v 1 1/2 litru vody. Omytou zeleninu nakrájíme a osmahneme na oleji. Přidáme utlučený pepř, bobkový list a hřebíčky. Slaninu, uzené a hovězí maso nakrájíme na kostičky a smícháme se zeleninou. Přidáme ječmen a vodou a přiklopené asi hodinu pozvolna vaříme. Oloupané brambory nakrájíme a asi 15 minut před koncem vaření dáme do polévky. Přd podáváním ochutíme a posypeme zelenou petrželkou.
Fotky receptu Polévka z ječmene:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!