Vložil: | Xjannickax |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Polévka z kapra :
hlava z kapra (bez skřelí)
| vnitřnosti z kapra (mlíčí nebo jikry, nejlépe oboje)
| po třech kuličkách celého pepře a nového koření
| 1 cibule
| 1 kostka masoxu
| 1 mrkev
| 1 petržel
| 1 celer
| kousek másla
| zásmažka
| 1 starší rohlík
| olej
| majoránka
| pepř, sůl
Postup přípravy receptu Polévka z kapra :
Do studené vody dáme hlavu z kapra, kousek mrkve a petržele rozkrájené podélně na čtvrtky, pepř, nové koření, masox, kousek cibule, přivedeme k varu a necháme vařit asi 20 minut (do změknutí zeleniny). Mezitím nastrouháme kousek mrkve, petržele a celeru na pánvičku a podusíme na másle. Potom přidáme vnitřnosti pokrájené na kousky a krátce podusíme společně se zeleninou. Polévku zcedíme, do vývaru vložíme podušené vnitřnosti se zeleninou a trochu zásmažky a znovu chvíli povaříme. Z hlavy obereme všechno maso a přidáme do polévky. Nakonec přidáme špetku majoránky a pepře, případně dosolíme. Na talíři posypeme polévku drobně nakrájenou zelenou petrželkou a přidáme na kostičky nakrájený opečený rohlík.
Fotky receptu Polévka z kapra :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!