Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 04.02. 2025
Dnes má svátek Jarmila
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Polévka z krevet

fotka Polévka z krevet
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Polévka z krevet:

6 dl živých krevet (nebo 1 malá konzerva)  | 2 dl bílého vína  | 30 g hladké mouky  | 60 g másla  | 2 ks cibule  | 1 ks rajčete  | dle chuti: mletý pepř  | dle chuti: petrželka  | dle chuti: sůl

Postup přípravy receptu Polévka z krevet:

Čerstvé živé krevety důkladně omyjeme malým kartáčkem, vhodíme do vařící osolené vody, vaříme asi čtvrt hodiny a necháme je ve vodě vychladnout. Potom z krevet odstraníme tenký krunýř, z ocasu vyjmeme maso a odstraníme střívko. Hlavičky krevet rozetřeme s polovinou dávky másla. Cibuli nakrájenou na plátky zpěníme na zbylém rozpáleném másle, zasypeme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a přidáme jemně nakrájené rajče, víno a dusíme ještě 5 minut. Do polévky vmícháme krevetové hlavičky, ještě krátce povaříme a pak prolisujeme. Polévku osolíme, opepříme, přidáme na jemno nakrájené maso z krevet a necháme přejít varem. Při podávání posypeme polévku na jemno nasekanou petrželkou.



Fotky receptu Polévka z krevet:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Polévka z krevet
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !