200 g fazolek
| 3 ks bobkové listy
| trocha majoránky
| 150 g sušených hub
| 300 g kořenové zeleniny (cibule, petržel, mrkev)
| 250 g zelí
| 2 lžíce mouky
| 50 g másla
| 150 ml smetany
Postup přípravy receptu Polévka z kysaného zelí:
Uvaříme předem namočené bílé fazolky, přidáme bobkový list, majoránku, sušené houby, kořenovou zeleninu, přikryjeme a asi hodinu vaříme. V druhém hrnci vaříme kys.zelí s vodou. Mezitím si připravíme jíšku z másla a hladké mouky a necháme zchladnout a do ní přidáme sladkou či kysanou smetanu a zamícháme. Do uvařené fazolové polévky přidáme zcezené uvařené zelí a jíšku. Dobře zamícháme. Kořenovou zeleninu nastrouháme do polévky.
Fotky receptu Polévka z kysaného zelí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!