Postup přípravy receptu Polévka z libečku:
1. Čerstvé mladé listy libečku počlivě otrháme ze stonků a poté je nahrubo nasekáme. Na každou porci této polívky počítáme velkou hrst libečku, ale může ho být bez problémů i víc, zkrátka podle chuti.
2. Na pánvi rozpustíme máslo, ale dáme přitom pozor, aby se nepřepálilo. Na másle orestujeme dětskou krupici, a jamile začne maličko zlátnout, přidáme k ní všechen nasekaný libeček.
3. Celou směs důkladně zamícháme a rozklepeme do ní dvě celá vejce. Potom všechno podle chuti osolíme a za stálého míchání necháme pomalu srazit.
4. Takto připravenou směs nakonec zalijeme masovým vívarem a ještě chvíli zvolna povaříme. Mělo by nám trvat to asi 15 minut. Potom už hotovou polévku jenom lechce dochutíme solí a podtravkou. A na úplný závěr ji ještě zjemníme smetanou nebo mlékem.