Použité suroviny receptu Polévka z makrel a lilku:
2 velké cibule
| 2 lžíce slunečnicového oleje
| 1 lilek
| 1 kostka zeleninového bujónu
| 1 konzerva makrel v tomatě s chilli paprikou
| 1 lžička soli
| 1 rajče
| 1 pytlík mražené zeleniny na polévku
Postup přípravy receptu Polévka z makrel a lilku:
Cibuli na kostičky osmahneme na oleji, přidáme na kostky nakrájený omytý lilek a dusíme. Přidáme ryby nakrájené na menší kousky a na hrubo nakrájené rajče. Zvolna dusíme asi 15 minut. Mezitím do 1 litru vody s kostkou zeleninového vývaru a lžičkou soli přisypeme mraženou zeleninu a vaříme do měka (asi 5 minut). Za stálého míchání vsypeme ryby s lilkem a
cibulí a povaříme dalších 5 minut. Na drobno nasekáme medvědí česnek a pažitku a na každý talíř nasypeme zruba polévkovou lžíci. Navrch můžeme přidat kopeček šlehačky.
Podáváme s opečeným toustovým chlebem.
Fotky receptu Polévka z makrel a lilku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!