1 svazek mladé cibulky
| 2 lžíce oleje
| trochu strouhaného muškátového oříšku
| mletý bílý pepř
| 1/4 l bílého vína
| 1/2 lžíce škrobu
| 1/2 l rozpuštěného hovězího bujónu
| 1/4 l šlehačky
| 2 velké brambory
| kroužky cibule na ozdobu
Postup přípravy receptu Polévka z mladé cibulky:
Omytou a očištěnou cibuli i s natí nakrájíme na půlcentimetrové kroužky. Oloupané brambory nakrájíme na centimetrové kostičky a uvaříme dopoloměkka v hovězím bujónu. Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět cibuli, zalijeme šlehačkou, promícháme a přidáme k bramborám v bujónu. Osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a zahustíme škrobem rozmíchaným v bílém víně a necháme přejít varem. Nalijeme do misek, ozdobíme cibulovými kroužky a ihned podáváme.
Fotky receptu Polévka z mladé cibulky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!