Použité suroviny receptu Polévka z mladého chmele:
200 g mladého chmele
| 40 g másla
| 50 g hladké mouky
| 1,5 l vývaru z kostí
| sůl, muškátový květ, petrželka
| 4 žemle
| máslo na osmažení žemle
Postup přípravy receptu Polévka z mladého chmele:
Umytý chmel dáme vařit do vývaru z kostí. Z mouky a másla připravíme světlou jíšku a přidáme spolu se solí do vody s chmelem. Uvařenou polévku přecedíme, doplníme vývarem na potřebné množství, okořeníme muškátovým květem a krátce povaříme. Hotovou polévku okořeníme sekanou petrželkou. Žemle rozkrájíme na kostičky a osmažíme na másle. Vložíme do talířů a přelijeme polévkou.
Fotky receptu Polévka z mladého chmele:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!