Postup přípravy receptu Polévka z mořských plodů:
Do hrnce nalijeme asi 1,5 litru vodu, přivedeme k varu a osolíme. Celer nakrájíme na plátky, vložíme do cedníku a krátce ponoříme do vroucí vody. Pak do vody přidáme pepř, bobkový list a rybu rozkrájenou na třetiny. V hrnci rozpálíme olej a zprudka na něm opečeme na kolečka nakrájené kalamáry, vytáhneme je a necháme v teple. Do oleje přidáme nakrájenou cibuli, česnek a rajčata. Zalijeme vínem a necháme zvolna vařit.
Po pěti minutách přidáme očištěné mušle a necháme krátce dodusit - můžeme podlévat vývarem z ryby. Měkkou rybu vytáhneme, zbavíme kostí a rozdělíme na kousky. Vytáhneme mušle, vývar z ryby scedíme do základu a rozmixujeme. Necháme zvolna vařit do cca 1 litru polévky.
Před koncem do ní vložíme kousky ryby, kalamáry, celer a krevety a prohřejeme. Dochutíme podle chuti.