Použité suroviny receptu Polévka z ovesných vloček a tvrdého sýra nebo sýra žervé:
1 l vody
| 4 lžíce ovesných vloček
| 1 lžíce sušené zeleniny, nebo jakákoliv zelenina čerstvá
| dle chuti: sůl
| dle chuti: muškátový květ
| 5 dkg strouhaného tvrdého sýra
| jíška ze 3 dkg tuku a 3 dkg hladké mouky
| dle chuti: zelená petrželová nať
| dle potřeby: k zahuštění trochu mléka a 1 žloutek
Postup přípravy receptu Polévka z ovesných vloček a tvrdého sýra nebo sýra žervé:
Zeleninu a ovesné vločky uvaříme doměkka v osolené vodě. Uděláme světlou jíšku, kterou zředíme procezeným vývarem, okořeníme a přisolíme.
Přidáme jemně nastrouhaný sýr nebo rozmícháme dobře měkký tvaroh nebo žervé sýr na jemnou kaši s trochou mléka a před podáváním jako smetanu přilijeme. Vařit se už polévka nesmí.
Fotky receptu Polévka z ovesných vloček a tvrdého sýra nebo sýra žervé:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!