Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Polévka z pražené krupice:
1 lžíce tuku
| 1 ks cibule
| 1 ks petržel
| 1 ks mrkev
| kousek celeru
| sůl
| mletý pepř
| muškátový oříšek
| 3 lžíce krupice
| 1 l vody
| 1 ks zelená paprika
| 1 ks rajče
Postup přípravy receptu Polévka z pražené krupice:
Na části tuku osmažíme dozlatova nastrouhanou cibuli, přidáme na drobné kousky nakrájenou nebo najemno nastrouhanou zeleninu a dusíme. Zeleninu neustále podléváme vodou aby se nepřipálila. Osolíme, ochutíme pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Na zbylé části tuku osmažíme krupici. Když je zelenina měkká, zalijeme ji vařící vodou, přidáme krupici, zelenou papriku a celé rajče. Povaříme 5 - 10 minut. Vyndáme rajče a papriku a podáváme.
Fotky receptu Polévka z pražené krupice:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!