Postup přípravy receptu Polévka z ředkvičkových lístečků:
Nepoškozené pěkné čerstvé lístečky opláchneme (několik nejhezčích dáme stranou), otrháme a nahrubo rozsekáme. V kastrolku na rozpuštěném másle je krátce podusíme. Brambory oloupeme, opereme a nakrájíme na kostičky. Ve vývaru (i z kostky) brambory na středním plameni pod pokličkou doměkka uvaříme. Uvařené spolu s ředkvičkovými listy v mixéru rozmixujeme (nebo prolisujeme) a vložíme zpět do hrnce s vývarem. Přidáme smetanu a zahřejeme. Už nevaříme, jenom dochutíme solí a pepřem. Před podáváním přidáme do talíře několik jemně krájených lístečků.
Rada na zužitkování "zbylých" ředkviček:
Očištěné a oprané ředkvičky nakrájené na plátky vmícháme do opraného a osušeného hlávkového salátu. Zalijeme zálivkou ze 3 dílů oleje, 1 dílu octa, trochy soli, pepře a podle chuti alespoň 1 lžíce hladké hořčice.