Použité suroviny receptu Polévka z rýže a zeleného hrášku:
30 g rýže
| 20 g másla
| 20 g cibule
| 1 l vody
| 2 kostky zeleninového vývaru
| 40 g hrášku
| 2 hřiby
| 30 g másla
| 30 g mouky na jíšku
| dle chuti: sůl a špetka oříšku
| 1 žloutek
Postup přípravy receptu Polévka z rýže a zeleného hrášku:
Opranou a spařenou rýži osmažíme na másle s drobně posekanou cibilí. Osolíme, zalijeme studenou vodou a dusíme do měkka.
Do vody rozdrobíme kostky a povaříme. Odejmeme 1/4 hrnku vývaru, krerý necháme zchladit a pak do něho rozšleháme žloutek.
Připravíme světlou jíšku, zředíme zeleninovým vývarem, přidáme hrášek a dobře povaříme. Pak přidáme udušenou rýži a zvlášť udušené hřiby. Nakonec zamícháme žloutek, ale už nevaříme. Ochutíme oříškem a po případě solí.
Fotky receptu Polévka z rýže a zeleného hrášku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!