Vložil: | Madarona |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
![4/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Polévka z uzené ryby:
450 g uzené ryby (treska, tolstolobik, makrela)
| 1 bobkový list
| 850 ml mléka
| 25 g másla
| 1 cibuli, jemně pokrájenou
| 1 lžíci hladké mouky
| 1 stroužek česneku, nasekaný
| 1 červenou papriku, nakrájenou
| 130 ml sherry nebo jiného dezertního vína
| 230 g moučných brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky
| špetku sladké papriky
| 100 g mražených kukuřičných zrn
| pepř
| sůl
| K podávání:
| hrst sekané zelené petrželky
| opečený chléb potřený česnekem
Postup přípravy receptu Polévka z uzené ryby:
Celou rybu vložte do hrnce a zalijte mlékem. Přidejte bobkový list, uveďte do varu a deset minut mírně vařte. Pak vyjměte rybu, maso rozdělte vidličkou na lupínky a mléko přeceďte.
V hrnci na středním plameni osmahněte na másle cibulku; trvá to tři až čtyři minuty. Pak ji poprašte moukou, zasmahněte, přisypte česnek i kousky papriky a společně smažte ještě pět minut. Poté směs zalijte sherry a za stálého míchání nechte téměř všechnu tekutinu odpařit.
Do hrnce přidejte brambory a sladkou papriku, zalijte přecezeným mlékem, osolte a opepřete. Uveďte do varu, plamen stáhněte, polévku přikryjte poklicí a čtvrt hodiny mírně vařte. Potom přisypte kukuřici a provářejte ještě pět minut.
Polévku odstavte a vmíchejte rybu. Podávejte posypané petrželkou a s česnekovým chlebem.
Fotky receptu Polévka z uzené ryby:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!