Použité suroviny receptu Polévka z vepřové játry s rýží:
3 str. česneku
| 1 petržel malá
| 1 cibule
| 1/4 celeru malého
| 1 mrkev
| 1 l vývaru
| 350 g vepř. jater
| pepř
| sůl
| rýže
| vepř. sádlo
| bylinky
Postup přípravy receptu Polévka z vepřové játry s rýží:
Játra odblaníme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Kořenovou zeleninu očistíme a omyjeme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Zvlášť uvaříme propláchnutou rýži.
Na sádle zpěníme cibulku s česnekem, potom vmícháme játra a orestujeme. Podlijeme vývarem, vložíme celou zeleninu a uvaříme doměkka. Měkká játra a zeleninu v polévce rozmixujeme a již nezahušťujeme. Podle chuti osolíme, opepříme a vložíme uvařenou rýži.
Před podáváním jednotlivé porce játrové polévky s rýží posypeme čerstvými bylinkami.
Fotky receptu Polévka z vepřové játry s rýží:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!