Použité suroviny receptu Polévka z vepřového jazyka:
6 hrnků vody
| 1 vepřový jazyk
| 1/2 hrnku kořenové zeleniny nakrájené na kostičky
| 1 lžíce vegety
| 3 kuličky pepře
| sůl
| petrželka
Postup přípravy receptu Polévka z vepřového jazyka:
Jazyk uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Vložíme jej na chvíli do studené vody a oloupeme. Maso nakrájíme na malé kousky. Do vývaru vmícháme vegetu, kuličky pepře, sůl, nakrájenou zeleninu a vaříme asi 15 minut. Do polévky přidáme nakrájený jazyk a přidáme nudle nebo jiné zavářky do polévek. Místo nich lze puožít i zbytek tvrdého sýra nakrájeného na kostky. Před podáváním posypeme nakrájenou petrželkou.
Fotky receptu Polévka z vepřového jazyka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!