Vložil: | Alienorka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Polévka ze sladké cibule a kapustiček :
500 g bílé cibule
| 1 lžíci krupicového cukru
| 30 g másla
| 500 g kapustiček, očištěných
| 1 snítku čerstvého nebo půl lžičky sušeného rozemnutého tymiánu
| 1,2 litru drůbežího vývaru
| trochu smetany na ozdobu
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Polévka ze sladké cibule a kapustiček :
1. Rozehřejte máslo
Ve velkém silnostěnném hrnci a vsypte cibuli nakrájenou na plátky. Hrnec přikryjte poklicí a na mírném ohni duste cibuli třicet až čtyřicet minut. Bude pak přímo ukázkově vláčná a jemná.
2. Posypte cibuli
Cukrem a bez pokličky za občasného promíchání smažte ještě deset až patnáct minut, až se cibule začne zabarvovat a šťáva získá sirupovitou konzistenci.
3. Vsypte kapustičky, přidejte tymián a promíchejte. Zalijte vývarem, osolte a opepřete. Uveďte do varu a zvolna vařte asi deset minut – jen aby kapustičky zkřehly. Odstavte z ohně a nechte mírně vychladnout.
4. Odstraňte snítku tymiánu, pokud jste ji použili, a polévku rozmixujte – možná budete muset nadvakrát. Pokud je to třeba, prohřejte ji, dosolte a dopepřete. Podávejte v nahřátých talířích. Každou porci můžete ještě pro ozdobu zakapat smetanou.
Fotky receptu Polévka ze sladké cibule a kapustiček :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!