1,5 l vody
| 20 dkg vepřové sleziny
| 10 dkg zeleniny
| 5 dkg másla a 5 dkg mouky na jíšku
| 2 dkg tuku na osmažení zeleniny
| 1 žloutek
| 1/8 l mléka nebo smetany
| zelená petrželka
| muškátový květ
| majoránka česnek
| 1/2 cibule
Postup přípravy receptu Polévka ze sleziny:
Syrovou slezinu uškrábeme nožem nebo umeleme na mas. strojku a osmažíme ji na tuku s drobně nakrájenou cibulí. Zalijeme ji vodou, přidáme sůl, pepř, majoránku a polévku zahustíme jíškou. Kořeníme utřeným česnekem a špetkou muškátového květu. Máme-li rádi polévku hustou, přidáme do ní uvařené kroupy nebo trhané krupky. Jinak ji podáváme se smaženou houstičkou.
Fotky receptu Polévka ze sleziny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!