dle chuti smrže
| 1 cibule šalotka
| dle potřeby máslo
| ocet z bílého vína
| trocha hl. mouky
| dle potřeby kuřecí vývar
| 1 smetana
| čerstvý tymián
| petržel
| římský kmín
| šafrán
| bílý pepř
Postup přípravy receptu Polévka ze smržů:
Rozpustit máslo a na něm osmahnout cibuli. Přidat smrže, nakrájené na kolečka, kmín a orestovat. Osolit, opepřit, zakapat vinným octem a lehce zaprášit moukou. Chvilku ještě restovat a pak přilít vývar. Rozmíchat a vařit asi 20 minut, potom rozmixovat. Přidat tymián, šafrán a ještě přihodit nějaké celé malé smrže. Vařit dalších 15 minut. Před koncem přilít smetanu a vložit nasekanou petrželku.
Fotky receptu Polévka ze smržů:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!