![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
4. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka z vepřového srdce: Očištěné vepřové srdce vložíme do odměřené osolené studené vody na polévku a vaříme. Kořenovou zeleninu očistíme, opereme, nakrájíme na drobné kostičky a na másle dorůžova osmažíme s jemně nakrájenou ... …více»
|
![]() |
4. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Italská selská polévka: Rajčata spaříme, oloupeme a drobně nakrájíme. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na kostičky, vše dáme na rozehřáté máslo a zakryté dusíme na mírném plameni 5 minut. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a ... …více»
|
![]() |
4. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rychlá hovězí polévka: Hovězí maso přední bez kostí se nakrájí na větší kousky a na masovém stroji se umele. Pak se vloží do osolené studené vody a zvolna se vaří asi 3/4 hodiny. Potom se přidá na nudličky nakrájená kořínko ... …více»
|
![]() |
4. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Chrera-harira: Cibuli a celer nakrájíme na drobné kostky a osmažíme na oleji, přidáme studenou vodu, sůl, pepř, masox, maso, kosti a propláchnutou čočku a vaříme do změknutí masa 1 1/2-2 hodiny. Až je maso téměř měk ... …více»
|
![]() |
4. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Korhelyleves: Uvařit všechno uzené maso doměkka, obrat ho a uschovat vývar (až 1.5 l). Ze zelí uschovat lák a potom ho oprat pod tekoucí studenou vodou, nechat ho okapat a posekat ho. V kastrolu rozpustit polovinu ... …více»
|
![]() |
4. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vydatná polévka z uzeného kolena a zelí: Koleno zalijeme vodou a zvolna vaříme doměkka. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zelí, strouhaný syrový brambor a chvíli dusíme. Předem namočený hrách uvaříme doměkka. Do procezen ... …více»
|
![]() |
4. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Studená bylinková polévka s jogurtem: Zeleninu omýt. Kadeřávek a ředkvičkovou nať nasekat, rajčátka nakrájet na čtvrtky. Jogurt rozmíchat s mlékem, přidat zeleninu a ochutit sladkou paprikou, pepřem a solí. Po půl hodině v chladu je polév ... …více»
|
![]() |
4. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vločková polévka (dia): Propláchnuté a odkapané vločky osmahneme na horkém oleji spolu s kari kořením, přidáme očištěnou, opláchnutou a nadrobno nakrájenou zeleninu, bujón, zalijeme 0.5 l horké vody a vaříme do změknutí zele ... …více»
|
![]() |
4. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka uzená s těstovinami: Maso spolu s pepřem, novým kořením a bobkovým listem dáme vařit do vody. Nesolíme. Je-li třeba přisolíme až na závěr. Mrkev očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Když je maso měkké, scedíme ... ... …více»
|
![]() |
4. 07. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Benediktínská polévka z frutti di mare: Očistíme a vykucháme ryby. Z hlav, ploutví a ocasů uvaříme vývar (bez zeleniny a koření). Ostatní části masa vykostíme. Maso a kalamáry nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, ... …více»
|