![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
2. 06. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Karotková polévka s čerstvým zázvorem: V hrnci rozehřejeme olej, na kterém dorůžova osmahneme
nakrájenou cibuli, pak přidáme nakrájenou karotku,
brambory, zázvor, vývar a litr vody. Osolíme, opepříme
a vaříme asi 20 minut. Když je karot ... …více»
|
![]() |
2. 06. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rýže v polévce s hlávkovým zelím: Na oleji osmahneme drobně pokrájenou cibuli, přidáme nasekanou petrželku, česnek a drobně pokrájené (nebo nakrouhané) zelí a smažíme dál. Když zelí zažloutne, přilejeme masový vývar, přidáme rajča ... ... …více»
|
![]() |
1. 06. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Bářin boršč: Maso omyjeme, nakrájíme, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na osminy. Vše vložíme do studené vody spolu s pepřem, solí, bobkovým listem a vaříme.
Řepu, mrkev, petržel a druhou cibuli oloupeme a n ... …více»
|
![]() |
1. 06. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zeleninový boršč s masem: Maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na kousky. Uzeninu, nejlépe klobásky, nakrájíme na kostičky nebo půl kolečka. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno. Brambory nakrájíme na kostičky, česnek ... …více»
|
![]() |
1. 06. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čekanková polévka: Puky rozebereme, nakrájíme, osmahneme na másle, zalijeme vývarem a krátce povaříme. Přidáme rýži, uvaříme doměkka a těsně před podáním zahustíme žloutky, které jsme rozšlehali v troše polévky. Chuť p ... …více»
|
![]() |
1. 06. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Kari polévka s cizrnou: Před vařením je třeba cizrnu minimálně 12 hodin namáčet. Ponecháme ji alespoň tedy půl dne ve vlažné vodě. Zakalenou vodu pak vylijeme, cizrnu vložíme do hrnce a zalijeme vodou čerstvou. Vaříme cca 40 ... …více»
|
![]() |
1. 06. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Klonda: Do části osolené vody dáme kroupy a vaříme. Po 5-ti minutách přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a vaříme do změknutí. Poté přidáme zbytek vody (asi 3/4 hrnce), mléko a přivedeme k varu. ... …více»
|
![]() |
1. 06. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Blesková fazolačka: Cibuli oloupeme, jemně posekáme a na rozpuštěném sádle zesklovatíme. Zaprášíme hladkou moukou tak, aby vznikla jíška, přidáme fazole i s nálevem, rozmícháme, podle potřeby naředíme vodou, avšak není n ... …více»
|
![]() |
1. 06. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dunai halászlé - rybí gulášová polévka: Kapra očistíme, hlavu a ocasní ploutev uřízneme, tělo naporcujeme, hrotem nože vydloubneme "hořký zub". Cibuli nakrájíme na drobno a dáme vařit do 3 litrů vody s spolu s kaprem. Až začne v ... …více»
|
![]() |
1. 06. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mílina cibulová polévka: Cibuli oloupeme a nakrájíme na slabá půlkolečka.
Rozehřejeme máslo a olej, cibuli na rozpuštěném tuku zpěníme. Přisypeme mouku a zalijeme vodou. Přidáme masox a zeleninový bujón, polévku podusíme.
... …více»
|