Vložil: | Curdibilka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Klonda:
2 lžíce hl. mouky
| 500 ml mléka
| 2 větší brambory
| 2,5 l vody
| 1 vejce
| 2 lžíce krup
| 1/3 hrnku studené vody
| 1 kelímek smetany
| 1 sklenka naložených hub v kyselém nálevu
| 1 lžíce másla
| ocet
| sůl
| pepř
| kopr
Postup přípravy receptu Klonda:
Do části osolené vody dáme kroupy a vaříme. Po 5-ti minutách přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a vaříme do změknutí. Poté přidáme zbytek vody (asi 3/4 hrnce), mléko a přivedeme k varu.
Do hrnku nalijeme asi 1/3 vody a 2 - 3 lžíce mouky (podle požadované hustoty) a dobře rozmícháme, aby nevznikly hrudky. Nalijeme do polévky, nemusíme tam přidávat vše, záleží, jak hodně chceme mít polévku hustou. Přidáme smetanu a necháme projít 3 - 5 minut varem.
Po zavaření mouky nalijeme do polévky skleničku kyselých hub (dávám přesnídávkovou sklenku) a přidáme nasekaný kopr.
Nakonec do vařící polévky rozkvedláme vejce, přidáme podle chuti po lžících ocet a sůl. Když sundáme polévku z plotny, můžeme pro zjemnění rozpustit lžíci másla.
Fotky receptu Klonda:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!