![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
1. 06. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cibulová polévka se zastřenými vejci a sýrem: Jemně nakrájenou cibuli zpěňte na sádle, zalijte vývarem, osolte, opepřete, přiveďte k varu a vařte velmi mírným varem, až cibule změkne. Do širokého, nízkého kastrolu nalijte vodu do výšky asi pěti c ... …více»
|
![]() |
1. 06. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Skotská polévka ze skopového masa: Opláchnuté skopové maso zbavte loje, zalijte studenou vodou, osolte, přidejte pepř a vařte. Když bude maso napůl měkké, přidejte krupky, rozmíchejte a vařte dále. Když bude maso téměř měkké, přidejte ... …více»
|
![]() |
1. 06. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Rychlá polévka z mletého hovězího masa: Opláchnuté maso pokrájejte na kousky, umelte, zalijte studenou vodou a vařte. Za čtvrt hodiny přidejte sůl, koření a očištěnou zeleninu a vařte dále asi 20 minut. Zeleninu a koření vyjměte, polévku mů ... …více»
|
![]() |
1. 06. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jemná telecí polévka: Maso nakrájejte na centimetrové kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Olej v hrnci silně zahřejte, maso a cibuli na něm opečte do zlatova. Zalijte vývarem a vařte pod pokličkou při mírné ... …více»
|
![]() |
1. 06. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hovězí vývar se zastřenými vejci a sýrem: Do nízkého širšího kastrolu nalijte vodu do výšky asi 4 cm, přiveďte ji k varu, osolte, okyselte a opatrně vklepejte vejce. Vařte je velmi mírným varem 3 až 4 minuty, pak je vyjměte a nechejte dobře o ... …více»
|
![]() |
1. 06. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Hovězí vývar se šunkou a žloutky: Smetanu a žloutky rozšlehejte v hrnku, vložte do horké vodní lázně a za stálého šlehání zahřívejte. Pak přilévejte po troškách horký vývar a šlehejte dále, až polévka začne houstnout (voda ve vodní lá ... …více»
|
![]() |
1. 06. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Pikantní králičí polévka: Králičí stehna uvaříme v litru osolené vody doměkka. Nadrobno nakrájené cibule zpěníme na rozpáleném sádle, zaprášíme moukou a připravíme zlatavou jíšku. Posypeme paprikou, přilijeme vodu a metličkou ... …více»
|
![]() |
1. 06. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sedlejovská polévka: Brambory nakrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody s celým pepřem, novým kořením a bobkovým listem.
Když jsou brambory měkké, zahustíme polévku mlékem, ve kterém jsme rozmíchali mouku. Přid ... …více»
|
![]() |
1. 06. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelňačka se zásmažkou: Do většího hrnce dejte vařit uzené maso. Když je poloměkké, přidejte vepřové maso nakrájené na kostky, zelí, bobkový list, nové koření, předem namočené houby a všechno uvařte doměkka. Pak maso vyjměte ... …více»
|
![]() |
1. 06. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rybářský boršč z tolstolobika: Z masa uvaříme vývar. Do kastrolu vložíme na nudličky nastrouhanou červenou řepu, raj. protlak, cukr, sůl a necháme povařit. Zeleninu nakrájíme na proužky, lehce osmažíme na másle a přidáme do vývaru. ... …více»
|