![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
14. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka s taveným sýrem: Na troše tuku osmahneme v kotlíku drobně nakrájené vuřty, zalijeme vodou, přidáme bujon a povaříme. V hotovém vývaru rozpustíme tavený sýr, doplníme drobně pokrájenými rajčaty, osolíme a opepříme. Pře ... …více»
|
![]() |
14. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Stupavská kapustnica: Cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme dozlatova, přidáme trochu mleté papriky, přidáme zelí a zalijeme vodou. Zelí doporučuji, trochu překrájet. Přidáme sůl, kmín, česnek uvedeme do varu. Mleté maso doc ... …více»
|
![]() |
14. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žlutá papriková polévka a avokádem: Na oleji orestujte šalotku. Přidejte žlutou papriku na kostičky nakrájenou a zvolna duste. Podlijte aperitivem, alkohol nechte vyvařit a zalijte vodou. Přidejte tymián a koření a vařte 15-20 min. Pak ... …více»
|
![]() |
14. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zalejvanka: Ve více vodě uvaříme brambory + kmín + sůl + sušené houby. Pak rozkvedláme kyselé mléko nebo smetanu a zahustíme jíškou (jen trochu) a přidáme koření. Brambory nakonec v polévce rozmačkáme.
... ... …více»
|
![]() |
14. 04. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Husí polévka : Husí nebo kachní drůbky (může být i vepřová kost z vykostěné kotlety) uvaříme s kořenovou zeleninou a novým kořením. Až je vše měkké, slijeme vývar, dáme do něj vařit brambory, na nudličky nakrájené h ... …více»
|
![]() |
14. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka z kapra s kukuřicí: Kapra vykostíme, stáhneme kůži a nakrájíme na malé kousky, které osolíme, opepříme a osmažíme na másle. Přidáme trochu vody a dusíme doměkka.
Do zbylé vody rozmícháme MAGGI Polévku Ze zahrádky Hou ... …více»
|
![]() |
14. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rajčatová polévka se zeleným pepřem: V hrnci rozehřejeme olivový olej a máslo, přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a cibuli, jemně pokrájené celerové stonky, usekaný česnek, vše promícháme a necháme pod pokličkou asi 15 minut dusit. Když z ... …více»
|
![]() |
14. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Falešené podkrkonošské kyselo: Střídku chleba (kůrku nepoužíváme-hořkne), uvaříme ve vodě s masoxem, solí a kmínem. Předem namočené sušené houby podusíme v troše vody. Povařenou střídku chleba rozmixujeme, poté přidáme dušené ho .. ... …více»
|
![]() |
14. 04. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Farářská polévka: Z másla a mouky připravíme tmavší jíšku, pak vejce s jíškou necháme srazit a trochu opražíme. Vše pak zalijeme vodou (3/4 l) a přidáme zeleninu, opepříme a dobře rozmícháme. Necháme povařit 10 min a n ... …více»
|
![]() |
13. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zeleninový vývar s bílými knedlíčky: Do hrnce dáme máslo, necháme rozpustit a přimícháme hladkou mouku – vytvoříme jíšku. Po malých dávkách lijeme studenou vodu a stále intenzivně mícháme (metličkou) a to z toho důvodu, aby se nám ve vo ... …více»
|