Použité suroviny receptu Žlutá papriková polévka a avokádem:
400 g žlutých paprik
| 1 l vody
| 50 g šalotky
| 100 ml avokádového oleje
| 40 ml aperitivu Noilly Prat
| 1/2 avokáda
| 100 g červené papriky na pečení
| sůl
| cukr
| pepř
| citr. šťáva
| koriandr
| tymián /větvička/
Postup přípravy receptu Žlutá papriková polévka a avokádem:
Na oleji orestujte šalotku. Přidejte žlutou papriku na kostičky nakrájenou a zvolna duste. Podlijte aperitivem, alkohol nechte vyvařit a zalijte vodou. Přidejte tymián a koření a vařte 15-20 min. Pak polévku rozmixujte a propasírujte. Červenou papriku upečte v troubě a oloupejte, avokádo také oloupejte. Papriku, avokádo nakrájejte na kostičky, osolte, opepřete, smíchejte citr. šťávou a koriandrem. Tuto směs vložte do talířů a zalijte polévkou.
Fotky receptu Žlutá papriková polévka a avokádem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!