![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
12. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čirá kapří polévka: Každý plátek kapřího masa přiměřeně prosolíme, polijeme lžící bílého vína a necháme v chladu asi půlden ´ustát´.
Brambor oloupeme a uvaříme asi v litru jemně osolené vody. Po uvaření brambor vyjme ... …více»
|
![]() |
12. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka country life: Na malém množství oleje osmahneme drobně pokrájenou cibuli dozlatova. Zalijeme studenou vodou a vsypeme propláchnutou směs Country life. Vaříme 15 minut prudkým varem, pak ztlumíme a pomalu vaříme dal ... …více»
|
![]() |
12. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cizrnová polévka s vepřovým masem: Na rozehřátém oleji osmahneme na kostičky nakrájené vepřové maso, přidáme kolečka pórku a kostičky cukety a smažíme asi 3 minuty. Poté přidáme česnek, rajčata, protlak, bobkový list, vývar a cizrnu. P ... …více»
|
![]() |
12. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Těstovinová polévka po bavorsku: 1. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky, cibuli i se slupkou zahřejeme na oleji, přidáme zeleninu a opékáme, dokud nezezlátne. Přidáme neloupaný česnek, dále petrželku, koření, sůl ... …více»
|
![]() |
12. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Půlnoční cibulačka s párky: Oloupanou cibuli nakrájíme na jemná kolečka a zpěníme ji na másle, přidáme mrkev nakrájenou na tenké nudličky nebo hrubě ustrouháme a chvíli dusíme.
Zalijeme vývarem, přidáme celé párky a vše vaříme ... …více»
|
![]() |
12. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka zelná, zapražená s párkem: Kysané zelí dáme vařit do osolené vody. Z mouky a tuku usmažíme jíšku. Když žloutne, přidáme do ní pokrájenou cibulku. Smažíme, až nám jíška a cibulka zrůžoví. Jíšku rozředíme studenou vodou, přilijem ... …více»
|
![]() |
12. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Italská dýňová polévka: Vše očistíme, omyjeme a nastrouháme. Podusíme s jedním stroužkem česneku, 1 lžící másla a 1 lžící olivového oleje. Ještě přidáme 1,5 litru zeleninového vývaru. Vaříme cca 30 minut. Rozmačkáme a poté p ... …více»
|
![]() |
12. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pikantní sváteční špenátová polévka: Cibuli nakrájíme najemno, vložíme do kastrolu s rozehřátým olejem a orestujeme dozlatova. Přidáme mražený špenát, prohřejeme. Polovinu dáme stranou, druhou polovinu rozmixujeme s vývarem dohladka. Roz ... …více»
|
![]() |
12. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Francouzská cibulačka se sýrovými krutony: Uvaříme vývar z kostí. Zeleninu nakrájíme na nudličky, cibuli na měsíčky a na másle vše orestujeme. Zalijeme vývarem, osolíme a okořeníme. Necháme povařit a na závěr vlijeme koňak. Toastový chleba nak ... …více»
|
![]() |
12. 04. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Americká chřestová polévka z New Orleans: Rozehřát máslo na pánvi a osmažit cibuli a šalotku do sklovita. Přidat vývar a přivést do varu. Poskládat chřest do vývaru a uvařit je do křupavě měkka, asi 8-10min.
Dát stranou 12 špiček chřestu a z ... …více»
|