![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
21. 03. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pálivá kyselá polévka: Maso nakrájíme na nudličky. Houby namočíme do horké vody, dokud nezměknou. Maso spolu s krevetami vložíme do velikého hrnce do vývaru. Přivedeme do varu a vaříme na mírném ohni asi 5 minut, přidáme zb ... …více»
|
![]() |
21. 03. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zeleninová polévka s masem: V hrnci rozehřejeme tuk, vsypeme zeleninu a zprudka ji osmažíme. Pak ji zalijeme asi 2 litry vody, vložíme skelety, případně kousek masa nebo kosti a vše vaříme 1 - 2 hodiny. Skelety vyjmeme a obereme ... …více»
|
![]() |
21. 03. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Chlebová smetanová polévka: Dáme vařit doporučené množství vody podle návodu na obalu bujonu.
Zatím si oloupeme cibuli a česnek. Cibuli pouze přepůlíme a česnek nakrájíme plátky. Do vroucí vody přidáme bujon, cibuli a česnek ... …více»
|
![]() |
21. 03. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zeleninový vývar se sýrovými tyčkami: Sýr nastrouháme. Listové těsto rozválíme na plát, který po délce rozřízneme na 4 pruhy. Žloutek rozmícháme v mléce a pruhy těsta touto směsí potřeme. Posypeme sýrem, který lehce přitiskneme. Pruhy sto ... …více»
|
![]() |
21. 03. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jednoduchá cibulačka: Do hrnce nalijeme 1 litr vody, přidáme vrchovatou lžičku soli a majoránku. Na prkénku oloupeme 3 cibule a pět stroužků česneku - cibuli na půlkolečka, česnek kromě dvou stroužků na plátky - a vhodíme ... …více»
|
![]() |
21. 03. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rychlá cibulačka: Oloupanou cibuli pokrájíme na tenké plátky a na másle necháme zvolna zpěnit. Kostku masoxu rozdrtíme ve vodě, přidáme podušenou cibuli a pět minut povaříme. Polévku dosolíme a okořeníme pepřem. Chuť z ... …více»
|
![]() |
21. 03. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Olomoucká cibulačka: V hrnci na rozpuštěném sádle osmahneme nasekanou cibuli, přisypeme roztlučené koření a zalijeme vývarem. Kostičky chleba opečeme na sádle do červena, posypeme strouhanými syrečky a necháme rozpéct. Po ... …více»
|
![]() |
21. 03. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Krémová rajská polévka: V hrnci smícháme mouku se smetanou, přidáme rajčatový protlak, tři šálky vody a špetku soli. Polévku necháme vařit na mírném ohni asi 15 minut. Žloutky promícháme s máslem v misce nebo větším šálku a ... …více»
|
![]() |
21. 03. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelňačka Hany Hegerové: Na sádle osmažíme cibulku a na kolečka nakrájenou klobásu. Vše zasypeme paprikou. Na to nalijeme vývar z uzeného masa a vodu ze zelí. Přidáme houby a bobkový list. Polévku zahustíme syrovými strouhaný ... …více»
|
![]() |
21. 03. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Rybí polévka z Portugalska : Rybí maso a plody moře omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme 1,5 litru vody, osolíme a uvaříme doměkka. Pak polévku přecedíme, vývar si zachytíme a z masa odstraníme kosti. Měkké rybí maso nakrájíme na ... …více»
|